Een tantrische ontmoeting in tijden van Corona.

Vanwege de lengte van de sessie en het directe huidcontact dat hoort bij de massages neem ik met de volgende maatregelingen mijn verantwoordelijkheid.

Bij het vastleggen van een afspraak gebruik ik een triage-aanpak om eventueel risico in te schatten. Telefonisch overloop ik met jou een vragenlijst alvorens een afspraak kan worden vastgelegd. Twee dagen voor de geplande afspraak vraag ik je om deze classificatie te bevestigen.
Alle partijen zijn verantwoordelijk voor het bewaken van zijn of haar eigen risico. Heb je plots last van volgende klachten dan vraag ik je me hiervan te verwittigen en wordt de afspraak geannuleerd.

 • verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
 • hoesten
 • benauwdheid
 • verhoging of koorts
 • plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Maatregelingen die ik neem vanuit mijn verantwoordelijkheid.

 • ik zorg ervoor dat ik de deuren voor je opendoe.
 • de ruimtes worden regelmatig verlucht
 • er zijn papieren zakdoekjes en afsluitbare met de voet bedienbare afvalemmers aanwezig in het toilet en de ruimte waarin de massage doorgaat. ik maak deze na de sessie leeg.
 • ik zorg ervoor dat alle gladde oppervlakken die aangeraakt zijn na de sessie worden gedesinfecteerd.
 • de pareo’s, handdoeken worden direct verwijdert en gewassen op 60°C.
 • ik gebruik bij het schoonmaken reinigingsmiddelen met 70% alcoholoplossing.
 • het toilet wordt regelmatig gereinigd.
 • kopjes en glazen worden na gebruik in de afwasmachine gereinigd.
 • indien u dat wenst draag ik een mondmasker.

Maatregelingen waar elke klant voor verantwoordelijk is.

 • desgewenst neemt je je eigen drinkfles mee.
 • was en ontsmet je handen bij binnenkomst, voor en na toiletbezoek en voorafgaand en direct na verloop van de massage.
 • ik vraag je om na de sessie de pareo en handdoeken in het bad te gooien.
 • omwille van de aerosolvorming op het moment dat we dichter dan de 1.5 m bij elkaar in de buurt zijn is het aangeraden alleen te spreken wanneer dit noodzakelijk is. bewaar het gesprek voor na de massage wanneer we de 1.5 m afstand in acht kunnen houden.
 • bij het werken in ruglig wordt het aangeraden om gezichtbescherming te gebruiken.

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen zoals beschreven in dit protocol blijft de kans bestaan dat je besmet raakt tijdens een sessie of de weg daar naartoe. Met het nemen van het besluit om een sessie te boeken, ga je akkoord met dit risico.