INTERESSANTE LINKS

Waerbeke vzw 

Waerbeke koestert en bevordert de beleving van stilte, rust en ruimte in Vlaanderen en Brussel. In al haar initiatieven tracht Waerbeke de verbindende en verdiepende waarde van stilte onder de aandacht te brengen. De organisatie informeert en sensibiliseert, biedt vorming en onder­steuning aan en voert actie naar ver­schillende doelgroepen. Ook interessant zijn de podcasts.

Ga naar website >>

In Pursuit of Silence, Internationale documentaire

Waerbeke is promotor van In Pursuit of Silence (Op zoek naar stilte), de nieuwe documentaire van de Amerikaanse filmmaker Patrick Shen, waarin hij de betekenis en het effect van stilte, geluid en lawaai op de hedendaagse mens exploreert.

We worden voortdurend – al dan niet vrijwillig – omringd door geluid. Stilte wordt meer en meer een zeldzaam goed, of zelfs iets uit vervlogen tijden. Een contemplatieve film over de betekenis en het effect van (het gebrek aan) stilte, geluid en lawaai op de hedendaagse mens.

Stilte onderzoek

Grootschalig onderzoek naar de waarde van stilte. Rust is de belangrijkste reden waarom mensen de stilte opzoeken. Wandelen in de natuur laat ons stilte vinden. Stilte is noodzakelijk om ons te kunnen afsluiten van de constante informatiestroom.

Ga naar website >>

Stille meditatieve Wandelingen Vlaamse Ardennen

Ga naar website >>

ZITTEN met Peter De Graef

ZITTEN is een experiment van productiehuis Zie Ze Doen waarin we onszelf willen aanmoedigen om meer te zitten. Zitten in de zin van mediteren in zijn meest sobere, egoloze vorm. Gewoon zitten, met niets om handen. Vaste reisgezel en klankbord is acteur / theatermaker / schrijver Peter De Graef. Hij vertelt, luistert en moedigt aan.

Peter De Graef is al vele jaren doordrongen van de weldaad en noodzaak van zitten: “Wie elke dag de tijd neemt om te zitten, onderhoudt zijn binnenste. Het is even gewoon en noodzakelijk als tanden poetsen. Doen we het niet, dan wordt ons binnenste vuil, voelen we ons verward en wordt onze wereld troebel. Maar net als tanden poetsen, is de dagelijkse gewoonte belangrijk. Dat lukt met vallen en opstaan, met geduld en vriendelijkheid.”

Ga naar website >>